dots Created with Sketch.

Dealers & openingstijden
Lees het nieuwsartikel van CarSelexy

Private Lease

Sluit een private lease overeenkomst af voor jouw jong gebruikte auto, bij onze vertrouwde partner Hiltermann! Zo ben je verzekerd van alle voordelen die het Keurmerk Private Lease jou biedt.

Wat is Private Lease precies?

Met een private lease contract 'huur' je een auto voor een langere periode. Je bent geen eigenaar en ruilt aan het einde van de looptijd de auto gewoon om voor een ander (nieuwer) model. Je kunt ook een gebruikte auto leasen: zo kan je óf een klasse hoger rijden voor hetzelfde geld, óf dezelfde auto rijden voor minder geld. Alle kosten, zoals houderschapsbelasting, verzekering, pechhulp- en onderhoudskosten zitten in het vaste maandbedrag. Je betaalt alleen nog de brandstof en de eventuele boetes.

De voordelen van Private Lease op een rij:

  • Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand
  • Goedkoper autorijden dankzij het leasen van een gebruikte auto
  • Geen investeringskosten vooraf
  • De mogelijkheid om jouw oude auto in te ruilen
  • Geen fiscale bijtelling

 

Meer informatie van onze partner Hiltermann Lease

Hiltermann Lease beheert een portefeuille van ruim 35.000 contracten en behoort daarmee tot de top 10 van Nederlandse autoleasemaatschappijen. Er staat elke dag een team van ruim 90 bevlogen professionals voor je klaar. Of je nu een passende offerte of direct hulp bij pech nodig heeft, ze helpen je zo snel mogelijk verder.

 

Keurmerk Private Lease

Hiltermann Lease is aangesloten bij de Stichting Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk garandeert dat je bij Hiltermann veilig en verantwoord een auto kunt leasen. In het Keurmerk Private Lease staan 5 zekerheden centraal:

  •  Eerlijke voorwaarden
  •  Compleet product
  •  Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  •  14 dagen bedenktijd
  •  Zekerheid bij klachten 

Bekijk hier de website van Stichting Keurmerk Private Lease

 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Je hebt een geldig Nederlands rijbewijs;
Je bent in Nederland woonachtig;
Je hebt een dienstverband dat nog tenminste 3 maanden doorloopt of een intentieverklaring tot verlenging van de arbeidsovereenkomst;
Je hebt geen betalingsachterstand bij het BKR geregistreerd staan en er is geen sprake van een loonbeslag;
Je krijgt een positieve kredietbeoordeling. Volgens de regels van het Keurmerk wordt er een  kredietcheck uitgevoerd door EDR Credit Services. 

 

Waar moet ik rekening mee houden?

Je gaat een financiële verplichting aan voor langere tijd (24 tot 60 maanden);
Bedenk goed hoeveel kilometers je per jaar gaat rijden, het aantal kilometers heeft namelijk direct invloed op de maandelijkse kosten die je moet betalen;
De auto is tijdens het leasen niet jouw eigendom, je levert deze weer in wanneer de looptijd van het contract verstreken is;
Een Private Lease contract wordt geregistreerd bij het BKR, dit heeft invloed op het maximale hypotheekbedrag dat je kunt krijgen. Het bedrag dat geregistreerd wordt, is de volledige maandtermijn, vermenigvuldigt met de totale looptijd.

 

Meest gestelde vragen over Private Lease

Hoe gaat Hiltermann Lease met mijn persoonsgegevens om?

Wij respecteren de privacy van onze klanten en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die ons wordt verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld. Gegevens die je ons verschaft, worden alleen gebruikt om te kunnen beoordelen of het Private Leasecontract dat je wilt afsluiten, aansluit bij jouw financiële draagkracht. De gegevens worden ook gebruikt om het contract op te kunnen stellen.
Financiële gegevens worden uiterlijk 3 maanden na jouw aanvraag door ons verwijderd. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verorderning Gegevensverwerking stelt. Je kunt altijd opvragen, welke gegevens wij van jou hebben en waar wij deze gegevens voor gebruiken. Dit wordt het inzagerecht genoemd.

Daarnaast heb je ook het recht om deze gegevens te laten verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen, als deze feitelijk onjuist, onvolledig of niet ter zake zijn. Dit wordt het correctierecht genoemd.Het verzoek tot inzage, verbetering of aanpassing van jouw gegevens, kan je per email doen. Wij zullen je ook per email een reactie teruggeven.

Ons emailadres dat je hiervoor kunt gebruiken, is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat zijn de voorwaarden die worden gesteld aan het leasecontract?

Via onderstaande links kan je de Algemene Voorwaarden en Aanvullende Voorwaarden bekijken en/of downloaden.

- Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease

- Aanvullende Voorwaarden Hiltermann Lease B.V. 

Wat is de hoogte van het bedrag voor eigen bijdrage bij schades?

De hoogte van de eigen bijdrage bedraagt € 300,00 per niet verhaalbare schade.  

Wordt mijn Private Lease contract geregistreerd bij het BKR?

Als je een Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Het bedrag dat wordt geregistreerd, is de som van de looptijd x leasetarief x 100%. 

Rekenvoorbeeld:
Stel, je least via Private Lease een auto voor €179,- per maand , op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag dat bij het BKR geregistreerd wordt, als volgt berekend: 48 maanden x €179,- = €8.592,00. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op http://www.bkr.nl/. Ook geven wij een betalingsachterstand door aan het BKR, als deze achterstand langer duurt, dan 60 dagen. In de leaseovereenkomst vindt u meer informatie hierover. 

Welke kosten maken onderdeel uit van de leaseovereenkomst?

De volgende onderdelen zitten bij de leaseprijs inbegrepen:
-motorrijtuigenbelasting
-kosten van reparatie en regulier onderhoud van het voertuig
-verzekeringspremie voor een Wettelijke Aansprakelijkheids (WA) verzekering
-verzekeringspremie voor een zogenoemde Cascoverzekering (dekt de kosten van de schade aan het voertuig, die niet verhaalbaar is op een tegenpartij)
-kosten van pechhulp
-kosten van vervangend vervoer in Nederland, tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur

Wat wordt er van mij verwacht als ik de auto weer inlever?

Via onderstaande link kan je het Innameprotocol bekijken en/of downloaden.

Innameprotocol Hiltermann Lease B.V.

Wat is er afgedekt in de verzekering?

Via onderstaande link kan je de Verzekeringsvoorwaarden bekijken en/of downloaden.

Verzekeringsvoorwaarden Private Lease

Kan ik het contract voortijdig opzeggen?

Ja, dat kan.  De minimale looptijd is 12 maanden en dat eerste jaar,  geldt een vaste opzeggingsvergoeding van 50% van de nog resterende leasetermijnen.

Voorbeeld:
Stel u heeft een leasecontract met een looptijd van 36 maanden en een leasetermijn van €200,00. Na 24 maanden zegt u het leasecontract voortijdig op.
De opzeggingsvergoeding bedraagt dan 12 maanden (is de nog resterende looptijd) x €200,00 x 50% = €1.200,00.
De opzeggingsvergoeding is echter wel gemaximeerd en kan nooit hoger zijn, dan het bedrag dat u had betaald, als u vanaf het begin voor deze werkelijke looptijd van het leasecontract had gekozen. Ook hiervan hebben wij een voorbeeld voor u:
Stel, u had vanaf het begin van het leasecontract gekozen voor een looptijd van 24 maanden. Dan bedroeg de maandtermijn niet € 200,00, maar €240,00. Het verschil tussen deze twee bedragen, is € 40,00 per maand. De maximale opzeggingsvergoeding is in dat geval het verschil tussen de maandtermijnen, vermenigvuldigd met de reeds verstreken looptijd, dus  €40,00 x 24 maanden = €960,00.

Op welke manier kan ik een klacht indienen?

Heb je een klacht? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld in het onderwerp "Klacht" en het kenteken van jouw auto. Wij zullen na ontvangst en registratie, de klachtmelding bevestigen per email uiterlijk 2 werkdagen na ontvangst van jouw bericht. Wij zullen inhoudelijk reageren op jouw klacht per email binnen 5 werkdagen na bevestiging. Mocht je van mening zijn dat wij jouw ontevredenheid niet hebben kunnen wegnemen via onze klachtenprocedure, dan bestaat de mogelijkheid een klacht in te dienen bij de geschillencommissie ‘Private Lease’. Kijk voor meer informatie op degeschillencommissie.nl

Blijf op de hoogte

* verplichte velden