dots Created with Sketch.

Dealers & openingstijden
Lees het nieuwsartikel van CarSelexy

Vijf tips om jouw auto spic en span te houden

20-04-2023

Volgens de kalender zitten we midden in de lente, al is dat aan de temperatuur en het aantal zonuren nog niet helemaal te merken. Tóch weet iedere Nederlander dat niets zo veranderlijk is als het weer in ons kleine kikkerlandje. Vroeg of laat schijnt de zon, dat staat vast. En, dan is het natuurlijk extra fijn om jouw auto weer van velg tot logo te laten glanzen. Daarom hebben we vijf tips opgesomd waarmee je de zomer in een heerlijk frisse auto tegemoet rijdt. Uiteraard zonder de lak te beschadigen!

CarSelexy staat bekend om het unieke aanbod van écht zo goed als nieuwe auto’s, en daar zijn we stiekem best trots op. We geven dan ook graag tips om je auto zo goed mogelijk te onderhouden! Een belangrijk onderdeel daarvan? De auto schoonhouden en -maken. Onder de verkeerde boom geparkeerd, een modderweg gepakt, of zit na een lange rit jouw auto onder de vliegjes? Dan doet een wasbeurt wonderen. Zeker als je onze vijf tips gebruikt, dus hier gaan we!

 

 

Vijf tips van CarSelexy voor het wassen van je auto

 

 

1. Ga niet naar de plaatselijke wasstraat, maar kies voor de oude vertrouwde handwas

Het is een kleine moeite om zelf de auto te wassen, zeker als het weer een beetje meezit. Maar—en dat is eigenlijk nog belangrijker—je voorkomt vooral veel krassen. Het zou zomaar kunnen dat de auto voor je net een offroad avontuurtje heeft gehad, en je met een spons vol zand en kleine steentjes wast. Dat hoef je niet eens meteen door te hebben, maar is absoluut zichtbaar bij de eerstvolgende zonnestraal. Geef dus altijd de voorkeur aan een handwas, dat geeft nog een berg voldoening ook!

 

2. Goed, je kiest voor handwas, nu nog het juiste schoonmaakmiddel

Een auto was je niet met groene zeep, maar met daarvoor bedoelde autoshampoo. Hier zijn online veel aanbieders van te vinden, en ook de dichtstbijzijnde CarSelexy-dealer kan je hierover adviseren. Autoshampoo is ontwikkeld om de buitenkant van een auto zo schoon mogelijk te maken, zonder daarmee de lak te beschadigen.

Gebruik autoshampoo als basis van elke wasbeurt, hiermee verwijder je namelijk het meeste vuil. De wat duurdere autoshampoos zijn gemixt met een kleine dosis wax. Gebruik je deze shampoo, dan laat dit een waxlaagje achter en blijft de auto dus nog langer schoon.

 

3. De 2-emmer-methode

Het klinkt als een ingewikkelde wiskundeformule, maar gelukkig voor ons autoliefhebbers is het dat niet. Gebruik altijd twee emmers. Eentje met schoon water en de juiste autoshampoo, en de ander met lauw water. De emmer met lauw water gebruik je om je spons schoon te maken, en hier knijp je de spons in uit. Zo blijft de emmer met autoshampoo schoon, en je auto dus ook! Ditzelfde kan met een emmer die voorzien is van een dubbele bodem. Dan voldoet één emmer, omdat al het vuil naar die dubbele bodem zakt.

 

4. Laat zwarte elementen weer stralen

Op zwart plastic, zoals bepaalde elementen van bumpers of het interieur, is vuil snel en duidelijk zichtbaar. Het krijgt dan een wat doffe uitstraling, en dat is gelukkig simpel te fixen. Doe een klein beetje lijnzaadolie van de plaatselijke supermarkt op een schone doek, en de echte kleur zwart is binnen no-time weer zichtbaar!

 

5. Afspoelen en drogen, minstens zo belangrijk

Het schoonmaken van een auto, doe je bij voorkeur in de schaduw. Doe je dit in de felle zon? Dan droogt de vierwieler tijdens het wassen, en heb je niet het maximale effect van een goede schoonmaakbeurt.

Doe een klein beetje azijn bij het water tijdens het afspoelen. Dit ontkalkt het water, en zo voorkom je witte aanslag tijdens het drogen. Dat drogen kan trouwens gemakkelijk met een zeem, zodat er geen watervlekken achterblijven.

Blijf op de hoogte

* verplichte velden