dots Created with Sketch.

Dealers & openingstijden
Lees het nieuwsartikel van CarSelexy

Is een elektrische auto leasen voordeliger?

25-09-2023

Private lease biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om in een nieuwe auto te rijden zonder je zorgen te maken over de initiële aanschafkosten en de bijkomende zorgen zoals verzekeringen en onderhoud. Wanneer je voor de keuze staat tussen een leaseauto met een traditionele benzinemotor of een elektrische variant, kunnen elektrische voertuigen (EV's) veel voordeliger zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.

De kosten van elektrisch vs. benzine
Het is geen geheim dat elektrische voertuigen over het algemeen nog iets duurder zijn dan hun benzine-aangedreven tegenhangers. Dit prijsverschil is merkbaar, vooral bij modellen die beschikbaar zijn in zowel elektrische als niet-elektrische varianten. Laten we bijvoorbeeld de Opel Mokka nemen. In de elektrische versie bedraagt het maandelijkse private leasebedrag ongeveer €540,- voor een termijn van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De benzineversie daarentegen komt neer op €457,- per maand (AutoWeek, 2023).

Maar de kosten van een auto gaan natuurlijk verder dan de maandelijkse leasekosten. Het omvat ook aspecten zoals tanken of laden. Het wordt pas echt interessant wanneer je kijkt naar het totale kostenplaatje. Al bij een relatief bescheiden jaarlijkse rijafstand van 15.000 kilometer blijkt de elektrische auto in de meeste gevallen in het voordeel te zijn. Waarom? Omdat hij simpelweg goedkoper rijdt.

Op de lange termijn en met meer kilometers per jaar wint de elektrische auto
Hoewel het waar is dat elektrische auto's vaak een hogere aanvangsprijs hebben, kunnen ze op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren. Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het verstandig om alle kosten en voordelen te overwegen. Het zou kunnen zijn dat de opkomst van elektrische private lease voor jou meer kan besparen dan je aanvankelijk had gedacht. Dit terwijl je tegelijkertijd een groenere en duurzamere keuze maakt voor dagelijkse autoritten.

Ontdek jouw ideale leaseauto!
Met deskundig advies van alle aangesloten dealers, staat CarSelexy klaar om jou te begeleiden bij elke stap van het private leaseproces. Hulp nodig bij het vinden voor een geschikte keuze? Het team van CarSelexy staat voor je klaar. Bij de actuele voorraad vind je nu de elektrische of benzineauto die het best past bij jouw wensen. 




Blijf op de hoogte

* verplichte velden